03.09
2024

„Omniva“ Lietuvoje pirmąjį 2024 m. pusmetį didino pardavimų ir siuntų apimtis

Didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse valdančios „Omniva“ pardavimų pajamos Lietuvoje pirmąjį šių metų pusmetį siekė 13,9 mln. eurų ir augo 2 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Per šešis mėnesius bendrovė Lietuvoje pristatė 6,8 mln. siuntų, t. y. 8 proc. daugiau palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. 
 
Siuntų apimtys ir šiemet augo kartu su elektroninės prekybos augimu. Abu šių metų ketvirčius, lyginant su 2023 metų tais pačiais laikotarpiais, fiksuotas 8-9 proc. pristatytų siuntų kiekio augimas.
 
„Nors ekonomikai ir elektroninės prekybos sektoriui pirmasis 2024 metų pusmetis buvo pilnas iššūkių, esame patenkinti savo veiklos rezultatais. Skaičiai kalba, kad stipriname savo pozicijas vietinėje ir tarptautinėje rinkose. Žengiame į papildomus verslo segmentus, siekiame stiprinti pozicijas pristatymo į namus paslaugose, tęsiame bendradarbiavimą su tarptautiniais elektroninės prekybos gigantais ir aiškiai matome, kad 2023 metais pradėti įmonės valdymo pokyčiai duoda apčiuopiamų rezultatų“, – teigia „Omniva“ valdybos narys ir vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas. 
 
Per šešis šių metų mėnesius „Omniva“ grupė Baltijos šalyse pristatė daugiau nei 16 mln. siuntų, o tai 8 proc. daugiau nei per tą patį 2023 metų laikotarpį. Didžiausias augimas Latvijoje, kur bendrovė pristatė 12 proc. daugiau siuntų, Estijoje augimas siekė 4 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.
 
Pašto paslaugos traukiasi, auga tarptautinis tranzitas
 
„Omniva“ grupės pardavimų pajamos pirmąjį šių metų pusmetį siekė 65,8 mln. eurų ir išaugo 4 proc., palyginus su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. 2024 metų pirmąjį pusmetį grupė 42 proc. pardavimo pajamų uždirbo iš Estijos klientų, 15 proc. iš Lietuvos, 11 proc. iš Latvijos ir 32 proc. – iš kitų šalių klientų. „Omniva“ grupės veiklos rezultate fiksuojami 0,7 mln. eurų siekiantys nuostoliai. Tam daugiausia įtakos turėjo nuostoliai dėl universaliųjų pašto paslaugų teikimo Estijoje (-1,3 mln. eurų). 
 
„Stiprus tradicinių pašto ir periodinių leidinių pristatymo paslaugų nuosmukis Estijoje verčia persiorientuoti ir stiprinti pozicijas teikiant tarptautinio smulkių siuntų tranzito paslaugas. Rugsėjo viduryje duris atversiantis Kauno logistikos centras turėtų duoti nemažą postūmį didinant efektyvumą ir tarptautinio verslo apimtis, o tai ženkliai priartins prie mūsų strategiškai svarbių užsienio rinkų“, – teigė „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi.
 
Pasak M. Mägi, tarptautinių siuntų tranzitas yra svarbi „Omniva“ grupės veiklos dalis, kuri palaiko bendrą bendrovės rezultatą tiek pardavimo pajamomis, tiek pelnu. Grupės tarptautinio tranzito apimtys pirmąjį pusmetį augo 28 proc., tuo metu Lietuvoje – 38 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Pirmąjį pusmetį klientų bazė buvo aktyviai didinama ir atsirado nauja veiklos sritis – Centrinė Azija.
 
Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 500 paštomatų su daugiau nei 65 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“.
 

Atgal

Atgal į naujienų pagrindinį puslapį

Savitarna verslui Prisijungti
Savitarna privatiems Prisijungti

Pagrindinis ofisas: Kauno g. 10, Ramučiai
LT-54466 Kauno rajonas
Vilniaus padalinys: Kirtimų 47-210, LT-02244 Vilnius

Įmonės kodas 300087912
PVM mokėtojo kodas LT100001549013
Bankas SEB bankas
A/s LT06 7044 0600 0472 4666

Informacija apie paslaugas klientams:
8 700 55077
Darbo laikas: I-V 8:00-19:00